RTV Stichtse Vecht en RTV Utrecht zoeken jouw hulp: tips over Sjoerd Swane

MAARSSEN - Gearresteerd, veroordeeld en verdwenen. Sjoerd Swane, een machtig politicus uit Maarssen had daar jaren geleden alle touwtjes in handen en deinsde er niet voor terug zijn macht te misbruiken. Hij verdween spoorloos, nadat hij in 2011 werd veroordeeld voor fraude en corruptie.

In de podcast Vogelvrij duiken journalisten Lisa Dekker en Jiri Glaap in de zaak van Swane. Ze komen erachter hoe ver Swane’s macht reikte in de gemeente Maarssen, hoe hij tegen de lamp liep en hoe hij kon gedijen in de gemeente. Na maandenlang onderzoek hebben de journalisten Swane zelf tot nu toe niet kunnen vinden. Maar hun onderzoek gaat verder en hebben daar tips voor nodig.

De journalisten willen erachter komen waar Sjoerd Swane is om hem te vragen naar de redenen voor zijn vlucht. Heb jij Sjoerd Swane na 2011 nog gezien of heb jij concrete aanwijzingen over zijn huidige verblijfplaats?

Mail dan naar vogelvrij@rtvutrecht.nl. Wellicht helpt jouw tip de journalisten om verder onderzoek te doen en nog dichterbij Swane te komen. Uiteraard bieden wij bronbescherming aan, ook voor Sjoerd Swane zelf.

De podcast Vogelvrij is hier in z'n geheel te beluisteren. Of in je favoriete podcastapp.