Samen Stichtse Vecht stelt vragen over handhaving BOA's

De lokale politieke partij Samen Stichtse Vecht heeft vragen gesteld aan het college van B&W over het actieve handhavingsbeleid van BOA's met betrekking tot het click & collect beleid van lokale winkeliers. 

Op de diverse FB-groepen leidde dat tot enorme commotie en emotie en dat is begrijpelijk.

• Riëtte Habes - Samen Stichtse Vecht

Samen Stichtse Vecht: 'Er is onder winkeliers en bevolking nogal wat commotie over de waarschuwingen die door handhavers afgelopen vrijdag zijn geuit tegen ondernemers als Van Kralingen, Lagemaat Schoenen, Valentina Bloemen en anderen. Feit is dat het landelijk pakket aan maatregelen afgekondigd op 18 december jl met inwerkingtreding van 19 december tot tenminste 14 januari, onder de bevolking en ondernemers niet tot draagvlak en begrip hebben geleid. Het is lastig voor ondernemers en bewoners om te bevatten dat de ene branche wel open mag en de andere niet. Nog lastiger wordt het als je als winkeliers voor je neus producten in marktkramen verkocht ziet worden, die zij dan weer wel mogen verkopen. Ook lastig is het wanneer je als bloemist aangesproken wordt door handhaving dat je de volgende dag geen buitenverkoop mag doen, omdat dat te gezellig is en als je vraagt, maar de andere bloemenwinkels dan, dat je dan te horen krijgt het is nu 4 uur dat redden we niet meer. En dat bovendien voor de kerst de buitenverkoop juist van kerstbomen, bloemen en potten was toegestaan. Dus bovenop het feit dat de regels als zo onuitlegbaar zijn, heeft de actie van afgelopen vrijdag niet bijgedragen aan het gevoel van 'samen sterk tegen corona'."

De maatregelen zijn niet door de gemeente opgelegd maar maken onderdeel uit van een pakket aan maatregelen die door de overheid zijn ingesteld. Riëtte Habes Samen Stichtse Vecht: 'Maar het is wel opvallend dat handhavers actief lijken te zijn ingezet om de winkeliers van niet essentiële detailhandel strikt toe te spreken. Althans daar heeft het alle schijn van.' Om duidelijkheid te hebben over de inzet heeft de lokale politieke partij vragen gesteld aan het college van B&W. De partij wil weten of deze acties gepland waren en of er nagedacht is over alternatieven.