Saxofoonkwartet in de kapel van Buitenplaats Doornburgh

Samen met Syrène Saxofoonkwartet presenteert Buitenplaats Doornburgh een driedelige concertreeks genaamd STEK. De concertreeks bestaat uit drie concerten op een betoverende locatie; een voormalig klooster vlakbij Utrecht. Het eerstvolgende concert vindt plaats op 16 september in de kapel van Doornburgh. 

Vergankelijkheid geeft betekenis aan het leven. Het helpt ons om dingen op waarde te schatten, te bewonderen, te relativeren. Voor verschillende componisten is dit een grote inspiratiebron geweest. Wanneer je iemand bent verloren (Ravel), grote eerbied hebt voor mensen die op het randje van leven en dood nog steeds rocken (Smithuijsen) of een fuga die geen einde kent omdat je er zelf niet meer bent (Bach).

Pieter Smithuijsen (1953) – Inblazen – uitblazen (2015 in opdracht van Syrène)

Johann Sebastian Bach (1685-1750) arr. J. Van der Linden – Uit: Kunst der Fuge (BWV 1080, 1724) Contrapunt 14 ‘onvolledig/onvoltooide’

Franz Schubert (1797-1828) arr. A. VrieswijkStrijkkwartet nr 14 in d, D810 (1824) – ‘Der Tod und das mädchen’ – II Andante con moto

STEK

Het woord “stek” verwijst enerzijds naar “plaats” met Buitenplaats Doornburgh als vaste basis voor de reeks. Daarnaast is “Stek” symboliserend voor een stekje: een deel van een plant afkomstig van de stengel, het blad of de wortel waar een nieuwe plant uit kan groeien. Dat is iets organisch, waarvoor de juiste omstandigheden geboden moeten worden om gestaag te kunnen groeien. Dat is wat het kwartet gaat doen op Buitenplaats Doornburgh: de juiste omstandigheden bieden om verschillende publieksgroepen samen te laten komen en jonge mensen in aanraking te brengen met cultuur. Er is ruimte voor iedereen: van de doorgewinterde luisteraar tot de culinair geïnteresseerde cultuurminnaar en van amateurmusicus tot festivalbezoeker.

Educatie

Speciaal voor kinderen van de lokale school Wereldkidz Bolenstein (groep 5 & 6) wordt er voorafgaand aan het concert een instrumententuin georganiseerd. Tijdens deze gratis workshop van een uur kunnen kinderen kennismaken met verschillende instrumenten als trompet, trombone,  slagwerkinstrumenten, cello en viool. Syrène zal samen met de kinderen aan de slag gaan met creatieve werkvormen over samenspel en vrije improvisatie.
NB: Reserveren is verplicht.

Informatie & tickets
Voor meer informatie & tickets kijk op https://www.buitenplaatsdoornburgh.nl/concertreeks-stek

Adres
Diependaalsedijk 17, Maarssen


Meer nieuws