Schoolbesturen slaan handen ineen voor taalklas in basisschool De Kameleon Maarssen

Er komen veel vluchtelingen uit Oekraïne naar Nederland. Ook in Stichtse Vecht worden vluchtelingen opgevangen, waaronder veel kinderen in de leerplichtige leeftijd. Voor deze kinderen, die door de oorlog hun vertrouwde omgeving hebben moeten achterlaten, is het belangrijk om zo snel mogelijk weer een veilig en zo normaal mogelijk leven op te bouwen. Onderwijs krijgen hoort daar bij. Nieuwkomers uit onze regio konden voorheen naar de taalschool in Utrecht, maar deze is nu vol. Daarom hebben de schoolbesturen in Stichtse Vecht besloten om zelf centrale taalklassen op te richten. Een van die taalklassen is te vinden in basisschool De Kameleon in Maarssen.

Hiervoor hebben de schoolbesturen van Vechtstreek + Venen en Scholenstichting Pastoor Ariëns de handen ineen geslagen. Zij verzorgen christelijk en katholiek onderwijs op ruim 20 scholen in de gemeente Stichtse Vecht en hebben al veel ervaring met het geven van onderwijs aan nieuwkomers.Bestuurders Heb Huibers en Mieke Verhage: “Vanuit onze visie, missie en waarden willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en zorgdragen voor goed onderwijs, ook voor deze grote groep kinderen”. 

De eerste 30 Oekraïense leerlingen zijn op 10 mei gestart in de taalklas op basisschool De Kameleon. Voor hen lag een vrolijke gekleurde set bekers, schriften en stiften klaar. Ook is er voor de kinderen van de taalklas duurzaam en educatief speelmateriaal aangeschaft. Beide verrassingen werden mogelijk gemaakt door een bijdrage van Rotaryclub Stichtse Vecht en Hema Maarssenbroek. De Gemeente Stichtse Vecht verzorgt het vervoer van de leerlingen van de taalklassen, zodat zij vanuit de hele gemeente veilig naar en van school kunnen komen.