Schrijfworkshop ‘Ieder zijn vak’ bij het Streekarchief RHCVV

Het Streekarchief RHCVV (Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen) houdt op dinsdagavond 26 oktober van 19.00 tot 21.30 uur de gratis schrijfworkshop ‘Ieder zijn vak’. Hierin leer je onder leiding van docent Eunice Bom het verhaal te schrijven over jouw werkende leven of dat van je ouders. Dit alles binnen het thema van de Maand van de Geschiedenis ‘Aan het werk!’.

Sommige beroepen zijn typerend voor een regio, zoals in de vorige eeuw de mijnwerkers in Limburg en de turfstekers in de Ronde Venen en Stichtse Vecht. Door verhalen over deze beroepen vast te leggen wordt de geschiedenis van de streek bewaard voor volgende generaties.

Bij het RHCVV vind je ruim 3,5 km aan archief. Van kerkarchieven tot gemeente archieven, van landkaarten tot foto’s en dagboeken. Dagboeken zijn bijzondere bronnen die een inkijkje geven in iemands persoonlijke en werkzame leven en daardoor, weliswaar onbewust, iets over de cultuur van de samenleving vertellen op een bepaald moment.

Het verhaal dat je tijdens de workshop schrijft heeft hetzelfde effect. Het RHCVV moedigt het schrijven van dit soort ‘levensverhalen’ aan en wil hier ook graag bij helpen. Ze zijn namelijk een waardevolle aanvulling op het archief. Daarnaast is het ook ontzettend leuk om je eigen levensverhaal op papier te zetten, bijvoorbeeld voor je eigen familiearchief.

Aan de hand van enkele korte opdrachten zal docent Eunice Bom je helpen om uiteindelijk een kort verhaal over je beroep te schrijven. Eunice helpt mensen hun unieke (levens)verhaal op papier te zetten en door te geven.

Praktische informatie
De schrijfworkshop ‘Ieder zijn vak’ is op 26 oktober van 19.00 – 21.30 bij het RHCVV in Breukelen (Schepersweg 6e, in het Cultuurhuis). Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden door te mailen naar aanmelden@rhcvechtenvenen.nl. Er is een maximum aantal plaatsen beschikbaar voor deze workshop.

Over het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV)
Als streekarchief bewaart en beheert het RHCVV de archieven van de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht, de Bilt en Weesp. Daarnaast beheert het een grote verzameling historische archieven van particulieren, bedrijven, verenigingen en kerken uit de hele streek. Op de studiezalen in Breukelen en Weesp kun je drie dagen per week terecht voor onderzoek en het inzien van de bibliotheek. Regelmatig worden er cursussen, lezingen en tentoonstellingen georganiseerd.

Voor meer informatie: www.rhcvechtenvenen.nl.