Seizoen start weer op Kasteel Loenersloot

Op vrijdag 1 april start het seizoen in Kasteel Loenersloot na 2 jaar corona weer zoals voorheen: in april. Tot november wordt iedere vrijdag en zaterdag ‘s morgens en ‘s middags rondgeleid.  Op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei zijn er speciale rondleidingen in het kader van de 2e wereldoorlog en de gebeurtenissen toen in en rond het kasteel. Zaterdagavond  7 mei is er een concert. Op maandag 6 juni (2e Pinksterdag) is vanwege de landelijke Dag van het Kasteel het slot de hele dag open voor bezichtigingen en diverse activiteiten. Kortom: het slot gaat na de winterpauze weer leven! Een bezoek aan het oudste gebouw in de regio is alleszins de moeite waard.

De rondleidtijden zijn 11.00 en 13.30 uur. Bezoekers kunnen  reserveren via www.kasteelloenersloot.nl 

Kasteel Loenersloot, bij het gelijknamige dorp, u zag het misschien wel eens liggen vanaf de A2 bij Vinkeveen, vanaf de N201 of vanuit de trein. De donjon, rond 1200 gebouwd, is het trotse hart van het prachtige, verborgen gelegen slot. Ooit woonde roofridder Splinter van Loenersloot er. 

In de volledig ingerichte ruimten lijkt het of de barones, de laatste bewoonster, die er bijna 50 jaar woonde, net even afwezig is. U waant zich in een buitenhuis uit de 18e eeuw, met behoud van het specifieke van een middeleeuws kasteel: gracht, stokoude toren, kloostermoppen, oprijlaan en meer. Maar ook met de unieke geschilderde (linnen) behangsels uit de 18e eeuw in tuin- en eetkamer!

Bezoekers krijgen veel te horen en te zien en komen van de kelders tot bovenop de toren - met een mooi, ruim uitzicht over de omgeving tot de Dom van Utrecht toe -  en in veel fraaie ruimten daartussen. Waaronder de prachtige bel-etage en de grote zolder. Een rondleiding duurt ruim een uur. 

Eens per maand wordt in het fraaie kasteelpark  (gratis) rondgeleid.  Ook daarvoor dient u te reserveren. De eerste keer is zaterdag 23 april. Van harte welkom in kasteel en/of park!