Sinterklaasintocht Maarssen gaat door

Het bleef lang onzeker, mag Sinterklaas nou wel of niet ontvangen worden in Stichtse Vecht? Wat kan er wel ondanks de huidige maatregelen om het coronavirus een halt toe te roepen? In Stichtse Vecht is gekozen voor een optocht model. Sinterklaas en zijn gevolg moet blijven bewegen......

De bewegende Sint dus dit jaar. Geen ontvangst in Park Goudestein, geen stops op pleinen of in straten. Geen dansjes op de trappen van het gemeentehuis. Maar zwaaien kan!  

Stichting Sinterklaas Intocht Maarssen laat als eerste van de sinterklaasorganisaties in Stichtse Vecht op hun website weten dat ’ het door gaat’.  De Sinterklaasboot vaart in dorp Maarssen om 13u de grachten in en ergens buiten het dorp stapt Sint aan wal. Waar is onbekend want daar mag geen publiek bij. Dan zien we het hele vrolijke gezelschap weer terug in Maarssen-dorp rond 14.15u om vanaf Pieter de Hooghplein een mooie optocht door het dorp te maken. De organisatie laat weten: ‘ het is niet de intocht zoals andere jaren en zeker niet de intocht die wij met al die 40 vrijwilligers willen neerzetten. Maar het is dit jaar nog niet anders en zijn wij blij dat er iets mogelijk is’.  Zodra er meer informatie is over de intocht in de andere kernen zoals Loenen aan de Vecht, Breukelen en Kockengen zal dit door onze redactie snel opgepakt en gepubliceerd worden. Optocht Maarssen-dorp is op zaterdag 13 november en start om 13u langs de grachten.