Sinterklaasintochten Breukelen en Maarssen gaan niet door

Naar aanleiding van de toenemende besmettingen met het Corona virus heeft het bestuur Sinterklaas Intocht Maarssen en het bestuur Intocht Sinterklaas Breukelen samen met de  gemeente Stichtse Vecht besloten dit jaar geen intocht te houden. Dit ondanks eerdere berichtgeving.(Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Zowel in Breukelen als in Maarssen had zaterdag 13 november Sinterklaas voet aan wal moeten zetten in deze twee dorpen. De maatschappelijke verantwoording die zowel de gemeente als de besturen van de betreffende organisaties voelen heeft het op het laatste moment annuleren van de intocht doen besluiten. Dat dit een heel pijnlijke beslissing is realiseren de drie betrokken instanties zich heel goed.

Vele uren van voorbereiding is er door de organisaties Breukelen en Maarssen al in de intocht gestoken. Mooie alternatieven ter vervanging van een formele ontvangst en feesten waren gevonden. Het besluit om het voor kinderen zo belangrijke feest toch op het laatste moment  af te zeggen komt mede doordat vanochtend bekend werd dat de intocht in de stad Utrecht niet doorgaat. De kans is nu dat er meer publiek naar de dorpen Maarssen en Breukelen gaat komen. De ruimte in de straten en langs de grachten van deze dorpen laat het dan mogelijk niet toe om de anderhalve meter afstand te garanderen. Gelet op deze onzekere situatie wordt het risico te groot geschat om de intocht doorgang te laten vinden. Voor de bestuursleden binnen de twee sinterklaasorganisaties speelt daarnaast ook mee in hoeverre een evenement onder deze genoemde omstandigheden maatschappelijk verantwoord is.  Voor zowel de gemeente Stichtse Vecht als voor de organisaties Intocht Sinterklaas een spijtige, maar helaas niet anders te nemen, beslissing.