SpaceBuzz lanceert kinderen van De Bijenschans de ruimte in!

In een unieke 4D-ervaring met virtual reality hebben de leerlingen van basisschool De Bijenschans zelf vanuit de ruimte ervaren hoe ongelooflijk mooi, maar ook kwetsbaar onze aarde is. De SpaceBuzz missie is om kinderen wereldwijd de aarde door de ogen van een astronaut te laten zien en hen zo te inspireren om ambassadeurs van onze prachtige planeet te worden.

Gelanceerd!
Het programma werd donderdag 16 december in alle vroegte gelanceerd bij basisschool De Bijenschans in Breukelen. De leerlingen waren enthousiast over de bijzondere 4D-reis in de indrukwekkende SpaceBuzz raket.

Mede-initiatiefnemer en ambassadeur van SpaceBuzz - André Kuipers: “Het uitzicht vanuit de ruimte op onze prachtige planeet leert ons veel over hoe we met onze aarde omgaan. Het liefst zou ik iedereen meenemen op ruimtereis om dat met eigen ogen te zien, maar dat gaat helaas niet. Daarom is dit een schitterende manier om met gebruik van de nieuwste technologie de indrukwekkende ervaring van astronauten te delen met kinderen op onze planeet.”

Nieuwste technologieën
Het bezoek van de SpaceBuzz aan scholen is onderdeel van een lespakket dat de thema's ruimtevaart, STEM en de aarde combineert met de ontwikkeling van belangrijke 21e eeuwse vaardigheden. Het lesprogramma is ontwikkeld door een bijzonder team van astronauten, educatiedeskundigen en virtual reality-experts, waarbij de nieuwste technologieën worden ingezet voor educatieve doeleinden.