Spandoekmysterie PvdD opgelost: illegaal opgehangen

Gisteren berichtten we op deze website dat er wederom een politieke spandoek - die van de Partij voor de Dieren - is gestolen in Stichtse Vecht. Dit mysterie lijkt echter iets anders in elkaar te steken. Het spandoek werd illegaal opgehangen en dus is het verwijderd door de gemeente. 

Niet de fictieve politieke Partij voor de Geroosterde Kip heeft het spandoek van de Partij voor de Dieren 'gestolen' maar de gemeente heeft het spandoek bij de rotonde op de Straatweg/Burgemeester Waverijnweg weggehaald. Reden; illegaal opgehangen. In Stichtse Vecht kan je niet zomaar je spandoek ophangen. Daar gelden regels voor. Zo moet er minimaal vier weken van te voren een vergunning worden aangevraagd. Volgens de gemeente Stichtse Vecht heeft dat in het geval van de Partij voor de Dieren niet plaatsgevonden en dus hing het spandoek illegaal bij de rotonde.

De Partij voor de Dieren had eerder een ludieke oproep aan de 'dader': 'Mocht je spijt krijgen en je actie betreuren, dan word je vriendelijk verzocht het spandoek terug te hangen. Want wie weet, misschien kunnen we deze zaak met een vleugje humor en verzoening afsluiten. Mededogen is ten slotte één van de kernwaarden van de Partij voor de Dieren.' Terughangen vanuit de 'dader' zal een illusie zijn. Wellicht kan de partij met de staart tussen de benen het spandoek echter wel ophalen bij de gemeente.