Spetterend muzikaal spektakel in Park Boom en Bosch

Het weer was onvoorspelbaar, maar dat weerhield het publiek er niet van om ParkPodium te bezoeken, noch liet het zich tijdens de optredens wegjagen door wat regendruppels. Integendeel: het was weer volop genieten en zelfs met de paraplu omhoog móest er gedanst worden. (Tekst: Jelte Zondervan - Foto’s: Aart Reitsma)

The Lounge Factory beet het spits af. Geweldige muzikanten met muziek die passie en dynamiek ademt. Zij wisten het publiek meteen te boeien. De 5-koppige band bracht een mix van hun zeer uitgebreid repertoire: funky, jazzy, blues en lekker opzwepende pop en rock. Ook de solo’s waren een genot om naar te kijken en te luisteren. Met name de mooie snerpende blues-solo’s maakten grote indruk op het publiek. Dit was muziek van grote klasse!!

Na de pauze was het de beurt aan Danjil & Friends. Gelijk was daar de opzwepende en bekende funk en soul, die maakten dat het voor de muziektent al snel vol stond met dansende mensen; regen of geen regen! Danjil & Friends is een band met een Molukse achtergrond. Zo kon het publiek ook genieten van zelfgeschreven in het Maleise gezongen nummers. Zowel de band als het dansende publiek wist van geen ophouden en de ene toegift na de andere volgde. Als het aan hen had gelegen was dit spetterende optreden doorgegaan tot in de avond. 

Door het druiligere weer was er wat minder publiek dan ParkPodium gewend is. Toch deden de cateringwagen en de foodtruck goede zaken. De dagsponsor was deze dag Dick van Wageningen van Claus van Wageningen Architecten. Veel dank gaat uit naar de grote inzet van de vrijwilligers, die extra tenten neerzetten om de gasten en sponsors droog te houden, tafels en stoelen steeds droogmaakten en bij wijze van paraplu’s overal parasols plaatsten.  

Zondag 7 augustus: volksmuziek en pop

Legiana Collective verzorgt zondag 7 augustus het eerste opreden. Zij brengen traditionele folk, sensuele Latin ritmes, Balkan-dansmuziek, cowboysongs en sea-shanties. Liefde voor wereldmuziek met poëtische verhalen en een sterke groove is wat de bandleden van Legiana Collective bindt. Zij worden om 15.00 uur afgelost doorDiona Fox & her Ragdolls.Diona Fox is een krachtige zangeres en classy frontvrouw. Jazz, (neo)soul en popmuziek gezongen met een diep, warm stemgeluid met een rauw randje. Diona wordt dan ook vaak vergeleken met Amy Winehouse 

ParkPodium Boom & Bosch is er tot en met 4 september elke zondag vanaf 14.00 uur, met uitzondering van zondag 28 augustus. De concerten zijn gratis toegankelijk. Naast een cateringwagen voor de drankjes is er ook alle zondagen een foodtruck op het terrein aanwezig. 

Het volledige programma is te vinden op www.parkpodium.nl/programma


Meer nieuws