RTV Stichtse Vecht

Start project omgekeerd inzamelen in Maarssen, Oud-Zuilen en Tienhoven

De gemeente gaat het omgekeerd inzamelen in Maarssen, Oud-Zuilen en Tienhoven opstarten. De definitieve locaties voor de ondergrondse containers voor restafval in genoemde kernen zijn definitief vastgesteld. In totaal betreft het 101 locaties. Naar verwachting worden deze containers nog voor de zomer geplaatst. nwoners van Maarssen, Oud-Zuilen en Tienhoven ontvangen een brief over hun concrete situatie. (Archieffoto ter illustratie)

Gemeente Stichtse Vecht: 'Hiermee is voor deze kernen ook het formele traject afgerond, behoudens eventuele gerechtelijke procedures. Wij gaan nu over tot plaatsing van de ondergrondse containers. De meeste zijn bestemd voor restafval (86). De rest voor PMD (9), oud papier (5) en glas (1). Deze ondergrondse containers zijn direct beschikbaar voor gebruik door de inwoners. Hierna wisselen we de huidige grijze restafvalkliko’s om voor kliko’s voor PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drinkpakken). Er worden circa 6.000 PMD-kliko’s uitgezet.'

Twee weken voor het omruilen krijgen de kliko’s voor restafval een sticker. Hierop staat aangegeven dat bij de eerstvolgende lediging de restafvalkliko wordt omgeruild. Na vier weken volgt een nacontrole. Bij de inwoners die de kliko de eerste keer niet hebben aangeboden, gebeurt dit dan alsnog. Verder ontvangt ieder huishouden een brief met een persoonlijke pas om de ondergrondse containers voor het restafval te kunnen openen. Inwoners worden op minimaal twee verschillende locaties in hun buurt aangesloten.

Net als in Nigtevecht, Vreeland, Loenersloot, Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis, Breukelen en Nieuwer Ter Aa zijn de bestaande containerparkjes in Maarssen, Oud-Zuilen en Tienhoven schoongemaakt en opgeknapt. Ook zijn er afspraken gemaakt met basisscholen waar aandacht zal worden besteed aan omgekeerd inzamelen in het lesprogramma Dit lesprogramma is ontwikkeld door het MEC Maarssen. De afvalcoaches zullen na plaatsing van de ondergrondse containers beschikbaar zijn om de invoering te begeleiden.

Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart voor de laatste twee kernen: Maarssenbroek en Kockengen.