Stichtse Vecht kleurt oranje vanwege 'Orange the World 2022'

Sinds vrijdag 25 november kleurt gemeentehuis Goudestein in Maarssen oranje. Daarmee vraagt de gemeente aandacht voor ‘Orange the World’, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen.  (Foto: van links naar rechts Pim van Rossum-Rengelink en Karin van Vliet).

Karin Van Vliet wethouder Stichtse Vecht: “Stichtse Vecht is medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes en sluit zich aan bij Orange the World. 45% Van de Nederlandse meisjes en vrouwen maakt in haar leven fysiek of seksueel geweld mee. Dat zijn onze vriendinnen, buurmeisjes, dochters, zussen en moeders. De gemeente spreekt zich uit tegen dit geweld.”

Word een medestander 

Je kunt zelf iets doen om geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit te helpen. Van Vliet: “Word een medestander door vrouwen en meisjes die geweld melden serieus te nemen. Je kunt hen steunen bij het vinden van hulp. Praat over geweld tegen vrouwen en help zo het taboe te doorbreken. Deze actie draagt daar ook aan bij.” Wil je medestander zijn in de strijd tegen geweld? Onderteken dan de medestanderpledge op orangetheworld.nl.

Oranje staat symbool voor toekomst zonder geweld

Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw is sinds 2014 een vast onderdeel van Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit jaar lichten we gemeentehuis Goudestein oranje uit, met energiezuinige lampen.

Tweede keer in Stichtse Vecht

Orange the World trapt af op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, en eindigt op 10 december. In Stichtse Vecht doen we dit jaar voor de tweede keer mee. Op 8 juni 2021 sprak de gemeenteraad zich hierover uit met een motie die werd ingediend door gemeenteraadslid Pim van Rossum-Rengelink van CDA Stichtse Vecht).