[Update] Stichtse Vechtse politica's: 'Wij zijn solidair' .... maar niet unaniem

Betrokken Stichtse Vechtse politica's tonen zich solidair met vrouwen die strijden voor betere omstandigheden, zelfbeschikking, vrijheid en gelijke behandeling. De vrouwen van acht politieke partijen in Stichtse Vecht - die zelf vrouwen in hun fractie  hebben - hebben daarvoor een solidariteitsverklaring getekend. Opvallende afwezige; Lokaal Liberaal. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht ter illustratie)

Volgens een gezamenlijk persbericht: 'Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Overal in de wereld strijden vrouwen voor betere omstandigheden, zelfbeschikking, vrijheid en gelijke behandeling. In veel landen worden vrouwen onderdrukt, om geen enkele andere reden dan dat ze vrouw zijn. Vaak moeten deze vrouwen hun strijd bekopen met arrestatie, mishandeling of erger. Wij sluiten ons aan bij hun inspanningen, en verklaren ons solidair met al die vrouwen. 

Opvallende afwezige is Lokaal Liberaal. Suzanne Kox-Meijer in een korte reactie: 'Wij vinden iedereen belangrijk. Er zijn veel groeperingen die aandacht verdienen die dat niet krijgen, vrouwen hier in Nederland hebben alle kans en mogelijkheid om zichzelf goed en beter te positioneren. De landen waar dit niet het geval is, zijn pas echt het probleem. Dat los je met een statement niet op. Ik vind dit statement dan ook beetje voor de buhne. Ik zou liever zien dat er dan ook echt een initiatief wordt opgezet om de vrouwen die dit nodig hebben een betere positie krijgen. Dit is een statement zonder enig gevolg of resultaat.'

De solidariteitsverklaring is getekend door de vrouwen van:

PvdA Stichtse Vecht

CDA Stichtse Vecht

D66 Stichtse Vecht

GroenLinks Stichtse Vecht

Samen Stichtse Vecht

SP Stichtse Vecht

Streekbelangen

VVD Stichtse Vecht

Op 8 maart 2022 kwamen de politica's in Stichtse Vecht voor het eerst gezamenlijk bij elkaar om over het thema 'vrouwen in de politiek' te praten. 

Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwen kiesrecht. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd, in 1912 voor het eerst in Nederland. Internationale Vrouwendag vindt ieder jaar plaats op 8 maart. 


Meer nieuws