Succesvolle fiets-sponsortocht: ruim €25.000 voor vluchtelingenstichting No Yellow Beans Day

31 enthousiaste renners uit Oud Zuilen, Maarssen en Utrecht stapten zondag 27 augustus op de fiets voor een100 kilometer lange fiets-sponsortocht. Ondanks onweer, wind en regen trapten de deelnemers een overweldigend bedrag van ruim €25.000 bij elkaar. Dat geld gaat naar No Yellow Beans Day (NYBD). Deze organisatie, opgericht door Marieke Ramp-van Wijk uit Oud Zuilen, ondersteunt vluchtelingen aan de grens tussen Thailand en Myanmar.

Steun van ondernemers

De sponsortocht maakte deel uit van de Vuelta a Utrecht. Naast sponsoren uit het eigen netwerk van de deelnemers, kon NYBD ook rekenen op steun van lokale ondernemers en bedrijven. Aan het eind van de rit kregen de deelnemers een borrel aangeboden bij Bistro Belle. Daar werd een voorlopige opbrengst bekendgemaakt, maar in de dagen na de tocht bleef de teller doorlopen.

“Op zo’n bedrag had ik niet durven hopen”, zegt Marieke Ramp-Van Wijk over de opbrengst. Veertien jaar geleden richtte zij NYBD op om de situatie van vluchtelingen in vluchtelingenkamp Mae La Oon te verbeteren. “Destijds deed ik vrijwilligerswerk in het kamp en begon met het verstrekken van gevarieerde maaltijden aan studenten.” Intussen ondersteunt No Yellow Beans Day drie weeshuizen in het vluchtelingenkamp, twee scholen in Myanmar en verschillende medische projecten. “Met dit geld kunnen we verschil maken voor slachtoffers van de vergeten oorlog in Myanmar. Ik ben iedereen die deze actie tot zo’n succes maakte heel dankbaar!”

Meer weten over No Yellow Beans Day? Of de actie steunen? Ga naar www.no-yellow-beans-day.nl.


Meer nieuws