Succesvolle presentatie 'Spechtensten' op Fort Maarsseveen

Afgelopen zaterdag 18 juni vond op Fort Maarsseveen de presentatie plaats van de dichtbundel ‘Spechtensten’ van Joost Hontelez. De optredende artiesten en het publiek vonden het een groot succes.

Het was snikheet, maar de lommerrijke bomen en een zacht briesje zorgden ervoor dat er weinig plekken waren waar het zo aangenaam vertoeven was als op Fort Maarsseveen. Uitgerekend daar woonden zo’n 80 mensen, languit liggen op kleedjes of heerlijk onderuit in een comfortabele stoel, de lancering van ‘Spechtensten’ bij, de nieuwe dichtbundel van Joost Hontelez. De dichter las voor uit eigen werk, en werd bijgestaan door voordrachten van collega’s Lenny van Hout (winnaar Kunstbende Utrecht 2021), Bauke Vermaas en Veronique Rap van Wielerpoëzie.nl en Jan Romijn. Het voordrachten werden afgewisseld met muzikale optredens van Boudewijn en Inge, Just Romijn en The Fabulous Baker Boys.


Hontelez bezingt onder andere het landschap van de Bethunepolder met zijn weidevogels en de forten van de Hollandse Waterlinie. De aanwezigheid van een luid roepende tjiftjaf en een overvliegende ijsvogel zette zijn voordracht kracht bij. Maar de ooievaar die boven het podium cirkelde, exact op het moment dat hij werd genoemd in een speciaal voor het fort geschreven gedicht, liet alle aanwezigen in gelukzalige verwondering achter.


‘Spechtensten’ van Joost Hontelez is verkrijgbaar via www.boekscout.nl en boekhandel Broese in Utrecht.