Superswingend ParkPodium ondanks stroomstoring

Tijdens een druk bezocht ParkPodium Boom en Bosch was het zondagmiddag even stil toen na de pauze de stroom uitviel. Maar het publiek toonde zich uiterst geduldig – het was dan ook geen straf om na een heerlijk eerste optreden lekker in het zonnetje te zitten. En alles kwam meer dan goed, met een volle ‘dansvloer’ als bewijs.

En óf zij de boel aan de gang kregen! Met covers als Brass in Pocket (The Pretenders), The River (Bruce Springsteen) en Blue Hotel (Chris Isaak) was het eerste optreden deze zondag een feest van herkenning. Onder de vele parasols bewoog het publiek lekker mee op de pop- en countryrock van Red Bennet en Van Bill Brothers, twee regionale bands die in gecombineerde samenstelling optraden. Met z’n zevenen bezorgden zij de parkbezoekers van a tot z een verrukkelijke muzikale eerste helft.

Het duurde even voordat Everybody Charles – ‘dé feestband van Brabant’, zoals de aankondiging luidde  – het tweede deel van het programma kon uitrollen. Door een nooit eerder voorgekomen stroomstoring was er na de pauze geen microfoongeluid. Een soundcheck… nóg een soundcheck… en toen kon de Eindhovense partyband met 20 minuten vertraging alsnog helemaal losgaan. En dat gold ook voor het publiek. Genoten zij op hun stoel of aan een statafel nog van Back to Black (Amy Winehouse), Purple Rain (Prince) en UB40, bij Aretha Franklin’s Respect konden sommigen toch echt niet meer van de dansvloer blijven. Miss you van The Rolling Stones lokte nog meer dansers naar voren. En zo werd het pal voor de muziektent volop swingen en genieten. Bij wijze van uitzondering speelde de band tot kwart voor vijf door, nog steeds vergezeld van laaiend enthousiast publiek. Een topmiddag, aldus de organisatie van ParkPodium.

De cateringwagen en de foodtruck deden goede zaken met het lekkere weer. De dagsponsor was deze zondag Dikkerboom Betonboringen B.V.

Zondag 24 juli: jazz en opzwepende soul en gospel
Op het podium van de muziektent staat aanstaande zondag 24 juli zangeres Indra Salima gevolgd door de Gospel Queens. Indra Salima – met viool – neemt zanger en gitarist Menno Roymans mee. Samen zingen en spelen zij de beste nummers van de Canadese singer-songwriter Joni Mitchell. Na de pauze kunnen de voetjes weer van de vloer op de gospelclassics en soulsongs van Sister Sally, Miss T en Sister Veronica. Oftewel: de Gospel Queens met gouden nummers als Hallelujah, Always There, Go Like Elijah en meer. 

ParkPodium Boom & Bosch is er tot en met 4 september elke zondag vanaf 14.00 uur, met uitzondering van zondag 28 augustus. De concerten zijn gratis toegankelijk. Naast een cateringwagen voor de drankjes is er ook alle zondagen een foodtruck op het terrein aanwezig.

Het volledige programma is te vinden op www.parkpodium.nl/programma.

Foto’s    : Aart Reitsma