Te weinig chauffeurs voor leerlingenvervoer

De vervoersbedrijven die in Stichtse Vecht het leerlingenvervoer organiseren hebben te kampen met te weinig chauffeurs. Zo worden sommige kinderen te vroeg opgehaald of komen ze te laat thuis of op school. Ook zijn ze vaak langer onderweg. Foto website gemeente Stichtse Vecht. 

Gemeente Stichtse Vecht: 'Kinderen met een beperking of kinderen die naar een speciale school gaan, kunnen naar hun school met een taxibusje. Vervoersbedrijven Willemsen de Koning en Van Driel brengen en halen deze kinderen. In Stichtse Vecht gaat het om ruim 150 kinderen. De vervoersbedrijven hebben op dit moment te weinig chauffeurs.' 

Het tekort aan chauffeurs is een landelijk probleem. Door de vele vacatures zijn er tientallen klachten over het vervoer. Zo worden sommige kinderen te vroeg opgehaald of komen ze te laat thuis of op school. Ook zijn ze vaak langer onderweg en zitten de taxibusjes voller dan normaal. De chauffeurs wisselen vaak. Of zijn minder ervaren met de leerlingen.

Gemeente Stichtse Vecht: 'Om de klachten op te lossen gaat de gemeente in gesprek met de ouders. Soms kunnen ouders zelf het vervoer regelen en krijgen ze daarvoor een vergoeding. Soms is er een andere manier van vervoer mogelijk.'

Ben je of ken je iemand die wil werken als chauffeur? Kijk dan eens op de website van de vervoersbedrijven Willemsen de Koning en Van Driel.