Terugblik 'Dag van de Ondernemer'

Op donderdag 2 juni werd door de gemeente aan lokale ondernemers en ZZP'ers een bijeenkomst aangeboden over de arbeidsmarkt. Deze werd gehouden in kader van de jaarlijkse 'Dag van de Ondernemer.'

De 'Dag van de Ondernemer' wordt jaarlijks door MKB Nederland georganiseerd: 'MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. De start van een traditie om het ondernemerschap te vieren, ondernemers te bedanken en in het zonnetje te zetten.' De dag zou eerder op 18 november 2021 worden georganiseerd. Vanwege corona werd deze verplaatst naar donderdag 2 juni.

Gemeente Stichtse Vecht: 'We kijken terug op een geslaagde Dag van de Ondernemer! Dit jaar was het thema de arbeidsmarkt. Nieuwsgierig? Bekijk de terugblik.'

Als gast was trendwatcher en innovatiestrateeg Lieke Lamb uitgenodigd. Centraal stond een centraal thema dat op dit moment leeft onder ondernemers; de arbeidsmarkt. Lieke Lamb nam de deelnemers mee in de toekomst van de arbeidsmarkt. Vervolgens ging ze in een rondetafelgesprek met ondernemers een vertaling maken naar de arbeidsmarktsituatie in Stichtse Vecht. 

Via berichtgeving op online media, aandacht in lokale pers en op uitnodiging van het ZZP platform Stichtse Vecht en Ondernemers Vereniging Stichtse Vecht werden lokale ondernemers en ZZP'ers van te voren uitgenodigd om bij de door de gemeente aangeboden bijeenkomst aanwezig te zijn.