Terugblik inloopavond tijdelijke opvanglocatie Oekraïners

Op woensdag 6 september organiseerde de gemeente een inloopavond over de tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Zo’n dertig inwoners uit Maarssen-Dorp en raadsleden kwamen er op af.

Gemeente Stichtse Vecht: 'Er werden goede gesprekken gevoerd tussen de inwoners en medewerkers. Bijvoorbeeld over de duur van de opvang en hoe de school wordt verbouwd voor de 70 toekomstige bewoners. Verder gaf een aantal inwoners aan dat ze een warm welkom willen organiseren voor de vluchtelingen. Het was een gemoedelijke avond met veel ruimte voor vragen en gesprek. 

Opvang in schoolgebouw

Eind 2023 komen in de school aan de Troelstrastraat ongeveer 70 Oekraïense vluchtelingen. Deze mensen wonen al ruim een jaar in Stichtse Vecht, hebben veelal een baan en hun kinderen gaan hier naar school. Het gebouw aan de Planetenbaan (Maarssenbroek) waar zij nu wonen wordt dit jaar gesloopt. Het is de bedoeling dat de opvang in de school eind 2023 in gebruik wordt genomen voor een periode van 2 jaar.

Meest gestelde vragen

Tijdens de inloopavond zijn er vragen gesteld. De 6 meest gestelde vragen en antwoorden vind je op onze webpagina Opvang Oekraïense oorlogsvluchtelingen.