Ties van Seumeren geselecteerd voor de World Cups junioren

Ties van Seumeren is dankzij zijn goede resultaten tijdens de eerste wedstrijden van het schaatsseizoen en de Residentie Cup, geselecteerd voor de eerste twee World Cups voor junioren in Italië.

Door zijn sterke optreden tijdens de diverse selectiewedstrijden in september reed de 18-jarige Maarssenaar de snelste tijd op de 1.000m en 1.500m van de junioren-A in Nederland. Dit resulteerde in een uitnodiging voor de Holland Cup en het WCKT voor senioren.

Voorseizoen

“Leuk dat ik goed reed in het voorseizoen, maar tijdens de Residentie cup moest ik het laten zien” aldus de talentvolle schaatser. De Residentiecup is het toernooi voor junioren A/B om je te kwalificeren voor het NK allround/afstanden en de World Cups. Zijn eerste afstand, 500 meter, verliep matig. Dus alle focus om de tweede afstand, de 1.500 meter, te winnen.

Tweede plaats

“De 1.500 meter is wel mijn specialiteit aan het worden. Vooraf had ik een plan gemaakt, om deze wedstrijd goed te rijden. Na een goede opening kon ik mijn snelheid vasthouden en gebruik maken van mijn tegenstander. De laatste ronde ik ging wel stuk. De kwaliteit van het ijs was niet heel best. Op 0,19 seconden werd ik tweede in een tijd van 1.53.98. Daar baalde ik wel van. Word je eerste, dan ben je rechtstreeks geplaatst voor de World Cups. Maar door mijn goede seizoenranking, wist ik dat het goed zou komen.

Buitenbanen

Afgelopen week kreeg Ties het bericht dat hij zijn schaatsen kan inpakken voor de WorldCups. De eerste World Cup wedstrijd is in het laatste weekend van november op de ijsbaan van Baselga. De tweede wedstrijd is op de ijsbaan van Collalbo. “we schaatsen op echte buitenbanen, die op 1.000 meter hoogte liggen. Dit is nieuw voor mij. In Nederland schaatsen wij op half of geheel overdekte banen. Met het Nederlands team dat bestaat uit 5 dames en 5 heren junioren gaan we er alles aan doen, om zoveel mogelijk medaille plaatsen te veroveren”.

Maarssen on Ice

Als 4-jarige leerde Ties schaatsen op de tijdelijke ijsbaan van Maarssen on Ice. “Wanneer de ijsbaan er lag, was ik er elke dag. Voor de jeugd van onze gemeente is het hartstikke leuk dat de ijsbaan dit jaar weer in park Goudestein komt te liggen. Een beter manier om kennis te maken met de schaatssport bestaat er niet”. Of hij dit jaar tijdens Maarssen on Ice komt schaatsen, weet hij nog niet. “Na de World Cups heb ik een week rust op het programma staan. Daarna moet ik weer trainen voor het NK dat in januari wordt verreden. Maar ik ben bang dat ik het toch niet kan laten en mijn ijshockeyschaatsen uit de kast pak”.