Tot ziens avondklok en welkom terug terras

Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

De versoepelde maatregelen per 28 april op een rijtje:


Einde avondklok

Op 28 april 04.30 uur vervalt de avondklok.

 

Thuisbezoek naar 2 personen
Het advies voor thuisbezoek verandert. Het nieuwe advies is: ontvang maximaal 2 mensen per dag. En ga maximaal 1 keer per dag op bezoek. Beperk ook het aantal verschillende contacten in een week. Was altijd bij binnenkomst de handen en houd ook binnen 1,5 meter afstand.


Terrassen open
Terrassen buiten kunnen van 12.00 uur tot 18.00 uur open onder voorwaarden. Het maximaal aantal gasten op een terras is 50. Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan. Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel, op minder dan 1,5 meter afstand. Bezoekers kunnen binnen betalen, naar het toilet of gebruik maken van de garderobe. Binnen is een mondkapje verplicht.


Winkels en markten open
Alle winkels mogen weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximaal aantal bezoekers in een winkel. Op warenmarkten mogen ook weer andere artikelen dan levensmiddelen verkocht worden. Zoals kleding en cosmetica.


Uitvaarten
Het maximaal aantal mensen bij een uitvaart wordt verhoogd naar 100.