Tussenstand 'Winst uit je Woning': 174.175 kilo minder CO2-uitstoot

Tussenstand 'Winst uit je Woning': 174.175 kilo minder CO2-uitstoot

Tot nu toe gaven 151 inwoners van de gemeente Stichtse Vecht opdracht voor verduurzamende maatregelen in hun woning, naar aanleiding van de actie ‘Winst uit je Woning’. Hierdoor stoten zij minder CO2 uit (174.175 kg) uit en besparen per huishouden gemiddeld 440 euro per jaar. Doe ook mee met de actie! Dit kan nog tot 31 mei 2021.


Lagere energierekening

De actie ‘Winst uit je Woning’ gaat over verschillende energiebesparende maatregelen. Door met een grote groep mensen in een gemeente HR++ glas of vloerisolatie in te kopen, kunnen uitvoerende partijen een scherp prijsaanbod doen. Verduurzamen betekent onder andere een lagere energierekening.


Tussenstand

De actie loopt nu 2 maanden. Tot nu hebben bijna 1300 inwoners van Stichtse Vecht een aanvraag gedaan voor een gratis advies, informatie of een offerte voor maatregelen. 151 daarvan hebben een opdracht gegeven voor een verduurzaming, zoals zonnepanelen, de plaatsing van HR++ glas of vloerisolatie. De verwachting is dat zij met deze maatregelen gemiddeld 440 euro per huishouden per jaar besparen.


Stimuleren duurzame energie

De gemeente Stichtse Vecht zet zich op verschillende manieren in om CO2-uitstoot te verminderen en de opwekking van duurzame energie te stimuleren. Een daarvan is het initiatief ‘Winst uit je Woning’. Begin maart ontvingen 16.000 inwoners van de gemeente een brief om hieraan mee te doen.