Twee nieuwe Vroeger en Nu-wandelingen voor Stichtse Vecht

Onze gemeente is weer twee 'Vroeger en Nu-wandelingen' rijker. De twee nieuwe routes gaan door de dorpskernen in Nieuwer ter Aa en Kockengen. Zij zijn met elkaar verbonden met een route dwars door het Groene Hart. (Foto Maarten Bootsman)

Op vrijdag 3 juni werd de opening verricht door wethouder Arjan Wisseborn en directeur stichting Oud-Hollandse Waterlinie Anastasia van der Lugt. Bij het poldergemaal Dooijersluis in Kockengen vond de feestelijke gelegenheid plaats. De route is kenbaar gemaakt voor de 'Vroeger en Nu-borden.'  Tegelijkertijd werd bij het bord bij de Dooijersluis het nieuwe logo van 350 jaar OHW op een gloednieuwe vlag onthuld in de aanwezigheid van vertegenwoordigers van het Waterschap AGV, de gemeente, de provincie en lokale experts die hun kennis inbrachten.

Juliette Jonker-Duynstee, de samenstelster van de wandelingen, belichtte in haar speech het belang van bewustwording van mensen voor ons prachtige cultuurlandschap, de veranderingen die hierin hebben plaatsgevonden en de opties die er in de toekomst liggen. We hopen dat deze bordenroutes bijdragen aan bewondering en respect.

De routes zijn ook online te volgen: https://lnkd.in/eaRpuGAk en https://lnkd.in/e5HY_hyP. Net als de andere Vroeger- en Nu-wandelingen in Stichtse Vecht door Vreeland, Loenen, Maarssen en Breukelen Op pad dus!


Meer nieuws