RTV Stichtse Vecht

Tweede Pinksterdag: Open Kerkendag in Breukelen

Tweede Pinksterdag is het Open Kerkendag in de Pauluskerk en Pieterskerk te Breukelen. Het idee is, dat iedereen, kerkganger of niet, kan binnenlopen en kijken wat er te zien of te doen is. Meer dan men vaak denkt. Zo speelt organist Jan Pieter Karman in beide kerken 2 concerten van 30 minuten.

Pauluskerk

De Pauluskerk (Straatweg 37, bij de rotonde) is open van 10.00 tot 16.00 uur. Er is een doorlopende expositie van werk van kunstenares Loes Venker: 'Zeven Stiltes en een Late Maan'.
Om 12.00 en 14.00 uur speelt organist Jan Pieter Karman prachtig-mooie bewerkingen van aloude pinksterliederen, smeekbeden om de komst van de Geest die Levend maakt - het vuur van Pinksteren. Omstreeks 13.00 uur is er dan het wekelijkse Coventry -gebed voor de Vrede. Verder is een leestafel, lezing, koffie/thee.

Pieterskerk

De Pieterskerk (Straatweg 59, tegenover de vrijdagmarkt) is open van 12.30  tot 16.00 uur. Ook hier is er tweemaal orgelmuziek: om 13.00 en 15.00 uur. Op het Bätz-orgel klinkt dan hetzelfde programma als in de Pauluskerk: muziek van de grootmeesters Johann Sebastian Bach, Nicolas de Grigny, Jehan Titelouze, Samuel Scheidt, Franz Tunder en Dieterich Buxtehude. Eeuwenoud, springlevend, meeslepend!

En natuurlijk zijn er kerkwachten, die, als u dat wilt, graag wat vertellen over de geschiedenis en het interieur van de kerkgebouw. Ook een 'Wandeling door de kerk' op papier is beschikbaar.
https://pauluskerkbreukelen.nl/