RTV Stichtse Vecht

Unicef loop in teken van Oekraïne

De jaarlijkse Unicef Loop in Breukelen is dit jaar weer terug. Op vrijdag 20 mei zal er in Breukelen worden gelopen. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Na twee jaar van afwezigheid kan er in 2022 weer gelopen worden! Vrijdag 20 mei is het zover, de 14e editie van de Unicef Loop in Breukelen.

• Unicef Loop Breukelen

Unicefloop Programma

Om 19.15 uur wordt op de Kerkbrink gestart met de Unicef Kinderloop. De start voor de overige lopen (5 en 10 km prestatielopen en de 5 km wandeltocht) vindt om 19.45 uur plaats. Vanaf de Kerkbrink loopt het parcours langs groen Breukelen. Ook dit jaar is er weer de mogelijkheid om in (bedrijven) team verband te lopen. Deelname aan de prestatieloop middels voorinschrijven bedraagt € 12,50 en is tot en met woensdagavond 18 mei, 18.00 uur mogelijk. Voor de wandelaars hanteren we € 10,00 bijdrage voor Unicef. Op de dag van de loop kan men zich vanaf 18.45 uur inschrijven op de Kerkbrink. Deelname bedraagt dan voor iedereen € 15,00. 

Leden van de Foto- en Videoclub Loenen maken ook dit jaar weer foto’s. Voor de start van de loop kunnen groepsfoto’s gemaakt worden. De dag na de loop staan de foto’s op onze site.

Kom in actie voor Oekraïne

Unicef biedt hulp aan kinderen en gezinnen die worden geëvacueerd in Oekraïne. Er worden ‘hubs’ ingericht: veilige ruimtes waar onderweg noodzakelijke hulp kan worden geboden aan hen die op de vlucht zijn. Het zijn angstaanjagende momenten voor iedereen in het hele land, waarvan vele zich met hun kinderen schuilhouden in metrostations en schuilkelders. De behoefte aan hulpgoederen is groot, zoals hygiëneproducten, winterkleding en dekens tot medische hulpgoederen en gasbranders. Unicef heeft dringend financiële middelen nodig voor de hulpverlening, namelijk 66,4 miljoen dollar. Doe mee met de Unicefloop Breukelen en draag op die manier een steentje bij!