Uniek concert 'Hier om de hoek' - Muzikale verhalen uit Stichtse Vecht

Op 14, 15, 21 en 22 mei geven professionele lokale musici een meer dan uniek en bijzonder concert. Voor Stichtse Vechters Helge Slikker en Tim Klaase was de coronapandemie reden om nieuwe liedjes te schrijven met als thema 'Muzikale verhalen uit Stichtse Vecht.'  Verhalen over onderwerpen die inwoners direct zullen herkennen. 

Het concert

De buurt, het plein, de kerk, de dagwinkel, het jaarfeest, de rivier, de generaties, de tijd, het eens, het oneens, de stilstand, de vooruitgang… Alles komt voorbij met frisse nostalgie, spannende muzikale arrangementen en liefde voor het lokale en voor elkaar. Daarmee is ‘Hier om de hoek’ een onweerstaanbare mix van Nederlandstalige folk, klassiek, pop en nog veel meer. 

Professionele muzikanten

Voor muzikanten Helge Slikker en Tim Klaase (Vreeland) waren de lockdowns de aanzet tot het schrijven van nieuwe muziek. Waar hun artistiek vizier normaal gericht is op de wijde wereld, zorgde aan huis gekluisterd zijn voor een nieuwe blik op hun directe omgeving. Om de verbinding in en met de streeknog groter te maken gingen zij een unieke samenwerking aan met een brede groep musici uit Stichtse Vecht. Zo ontstond ‘Hier om de hoek’, een ontroerend muzikaal portret van een dorp en een streek anno nu.  

Speeldata:

14 mei 16:00u. en 20:00u. – Pauluskerk - Breukelen
15 mei 16:00u. en 20:00u. – St Nicolaaskerk - Vreeland
21 mei 16:00u. en 20:00u. – De Kerk - Tienhoven
22 mei 16:00u. en 20:00u. – Buitenplaats Doornburgh – Maarssen

Meer informatie over de concerten of het kopen van tickets kan op de website van Hier om de Hoek.