[Video] Uniek standbeeld opgedoken in Stichtse Vecht

Het standbeeld dat vannacht plots opdook in park Goudestein, vlak na de smeedijzeren poort aan de Diependaalse Dijk in Maarssen is van Kris uit Maarssen. Het beeldje is 28 dagen te gast in het park in Maarssen-Dorp. Kris Switser is genomineerd voor de Young Impact Award.

Vroege uurtjes

Wethouder Karin van Vliet was er vandaag samen met Switser vroeg bij. Beiden waren aanwezig bij de plaatsing in de vroege uren.

Reactie gemeente

Gemeente Stichtse Vecht in een reactie op het vannacht geplaatste standbeeld: 'Wij zijn er blij mee want Kris laat zien wat je allemaal kunt, ook als je in een rolstoel zit, en wil daarmee andere mensen inspireren. Daarom is ze (samen met 2 andere jongeren) genomineerd voor de Young Challenge Award. En dat vinden wij heel terecht want in Stichtse Vecht willen we dat iedereen mee kan doen. En daar sluit deze nominatie van Kris voor de prijs heel mooi bij aan.'

Drie standbeelden

In de nacht van 3 op 4 oktober zijn er drie standbeelden geplaatst in Utrecht, Maarssen en Hendrik-Ido-Ambacht. Drie jongvolwassenen zijn vannacht verrast met een standbeeld van zichzelf in hun woonplaats. De jongeren, Alihan Uzun, Kris Switser en Abdulaal Hussein, hebben zich ieder op uitzonderlijke wijze ingezet voor de maatschappij. Kris heeft sinds haar geboorte het Ehlers-danlos syndroom maar het syndroom is pas op haar 18e gediagnosticeerd. Na jaren van vechten met de WMO heeft ze pas op haar 21e een rolstoel zelf kunnen kopen maar ze was al rolstoel afhankelijk vanaf haar14e. 

Young Impact award

Naast hun eigen standbeeld zijn de drie impactmakers ook genomineerd voor een Young Impact Award. “Wij geloven dat jongeren door hun talenten in te zetten een positieve impact maken op de wereld en dat bewijzen deze drie jongeren! Daarom verdienen ze wat ons betreft een podium en zijn ze daarmee hopelijk ook een inspiratie voor anderen”, aldus Wendy Kakebeeke, Directeur Young Impact. Op 10 november worden voor de zesde keer de Young Impact Awards uitgereikt