Veerpont Amsterdam-Rijnkanaal in iedergeval tot eind 2022 in de vaart

De veerpont in Stichtse Vecht, die over het Amsterdam-Rijnkanaal vaart, blijft in ieder geval tot eind dit jaar varen. Het pontje zou eerder nog tot 1 augustus over het water varen, maar is tot 31 december 2022 verlengd omdat er geen alternatief is aldus RTV Utrecht. 

De verlenging is volgens Rijkswaterstaat nodig omdat er nog geen definitief besluit is genomen over een alternatief voor de pont. Rijkswaterstaat is van plan om de pont uit de vaart te halen "omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden". Dat zou onder meer te maken hebben met dat er steeds meer grotere schepen varen op het Amsterdam-Rijnkanaal. "Dat vergroot de kans op een aanvaring, met de kans op letsel voor passagiers", vertelt een woordvoerder. 

In een eerder gepubliceerd artikel op RTV Stichtse Vecht werd al gemeld dat uiterlijk 31 december 2022 het pontje uit de vaart zou gaan. 

Petitie

Het nieuws dat het pontje mogelijk niet meer zou varen, viel eerder dit jaar niet goed bij inwoners van Stichtse Vecht. De boot is namelijk een belangrijke schakel voor fietsers. Scholieren, forenzen en recreanten maken er dagelijks gebruik van. Om de veerpont te behouden werd een petitie gestart, die duizenden keren is ondertekend.Het alternatief, een omrijdroute over de Breukelerbrug, was voor de gemeente geen acceptabele oplossing omdat het niet veilig genoeg is en te veel extra reistijd zou kosten. Om die reden pleitte de gemeente voor de aanleg van een fietsbrug. Hierover is Rijkswaterstaat in gesprek met de provincie en de gemeente Stichtse Vecht. "Met hen werken we aan een structureel en voor iedereen acceptabel alternatief."


Meer nieuws