Verdachte steekincident Harmonieplein langer vast

Maarssen - De verdachte (19), die is aangehouden in verband met het steekincident op het Harmonieplein in Maarssen, moet langer vast blijven zitten. Dat heeft de raadkamer van de Rechtbank Midden-Nederland bepaald. Op 2 augustus werd een 27-jarige jongen neergestoken. Hij werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Op het Harmonieplein in Maarssen verzamelen twee groepen jongens zich op maandagavond 2 augustus. Rond 20.30 uur ging het mis. Beide groepen gingen met elkaar op de vuist. Twee jongens uit de ene groep hebben het slachtoffer, die bij de andere groep hoort, gestoken. Het mes raakte hem tussen zijn ribben. De man rende gewond een terras van een café aan de Breedstraat op. Hij is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Na een behandeling kon hij thuis slapen.

Lees ook: Jongeman gewond bij steekincident in Maarssen, dader(s) voortvluchtig

De politie hield een 16-jarige jongen uit Breukelen en een 19-jarige man uit Maarssen aan. De minderjarige verdachte is al eerder vrijgelaten. De man uit Maarssen blijft langer vast zitten. Op 20 augustus heeft de raadkamer van de Rechtbank Midden-Nederland bepaald dat de verdachte negentig dagen langer mag blijven vastzitten.

De politie doet nog onderzoek naar hoe het zo uit de hand heeft kunnen lopen.