Verkeerslichten Waverijnweg in Maarssenbroek worden dit weekend vervangen

Dit weekend is gestart met het vervangen van de verkeerslichten op de Burgemeester Waverijnweg in Maarssenbroek. Zowel de verkeerslichten ter hoogte van de Floraweg als die op de rotonde met de Safariweg komen aan de beurt. Om de overlast voor het verkeer te beperken worden ze na elkaar vervangen en wordt er vooral in het weekend gewerkt.

Planning

  • 6 t/m 22 mei: verkeerslichten op de rotonde met de Floraweg
  • 3 t/m 19 juni: verkeerslichten op de rotonde met de Safariweg.

Omleidingen in het weekend

Veiligheid is erg belangrijk op deze drukke rotondes. Elke fase begint met het plaatsen van tijdelijke verkeerslichten. Deze verkeerslichten zijn uitgerust met camera’s die beweging registreren. Zij regelen het verkeer op werkdagen. In de weekenden staan er op de plekken waar gewerkt wordt verkeersregelaars om het verkeer te begeleiden. Als het nodig is, worden er omleidingen ingesteld. Die worden aangegeven met borden. Alle woningen blijven te allen tijde bereikbaar.

De nieuwe verkeerslichten

De huidige verkeerslichten zijn verouderd en hebben veel storingen. Bij de installatie van de nieuwe verkeerslichten wordt er gebruikt gemaakt van een nieuwe software-regeling. Hierdoor verbetert de verkeersafwikkeling.