Verkeersproblemen in het oude dorpscentrum van Kockengen

De bewoners van de oude kern van Kockengen kwamen deze week bijeen om met elkaar te praten over de problemen rondom verkeer en parkeren in en rond het centrum van het oude dorp.

De Dorpsraad Kockengen heeft dit voorjaar een enquête uitgezet in de oude dorpskern, waarin inwoners zich konden uitspreken over de verkeersdrukte en parkeerproblemen in het oude dorp. De meerderheid bleek voor maatregelen om de overlast te beperken. 

Deze uitkomst vroeg om een vervolg. Tijdens de gespreksavond in gebouw Irene werden de uitkomsten van de enquête gepresenteerd. Daarna werd iedereen uitgenodigd om met elkaar eigen ideeën voor verbetering te bespreken, om zo tot gezamenlijke oplossingen te komen. De dorpsraad rekende op 20 deelnemers, het werden er ruim 70. De zaal was te klein voor zo'n grote groep, dus werd er in groepjes ook uitgeweken naar de tuin.

De avond leverde tal van ideeën en opties op, om verder uit te diepen voor vervolgstappen in overleg met de gemeente. Twee aandachtspunten scoorden hoog: handhaving van de huidige verkeersregels (onder anderen snelheid) en de staat van de wegen (veelal ongelijk met kuilen).

De Dorpsraad gaat de resultaten van deze avond verder uitwerken. Ze bedanken de deelnemers heel hartelijk voor het constructief meedenken en leveren van suggesties.


Meer nieuws