Verkiezingswebsite en KiesKompas staan nu online

Op woensdag 15 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen van de provincie Utrecht. De provincie Utrecht lanceert daarom de website www.kiesjouwutrecht.nl. Op die website is ook het KiesKompas voor de provincie Utrecht in te vullen.Je ontdekt hier welke meningen de politieke partijen hebben en hoe die zich aan de hand van stellingen verhouden met uw mening.

Verkiezingen die gaan over busverbindingen, fietspaden en provinciale wegen bij jou om de hoek. Over waar woningen worden gebouwd. Maar ook over voldoende werk dichtbij huis en hoe de provincie omgaat met stikstofuitstoot, natuur en landbouw. Kortom: verkiezingen die gaan over jóuw provincie Utrecht. De provincie Utrecht lanceert daarom de website www.kiesjouwutrecht.nl. Provincie Utrecht: 'Met deze pagina helpen we jou op weg om goed geïnformeerd je stem uit te brengen om onze provincie kleur te geven.'

Je komt op de website te weten welke politieke partijen meedoen en wie de lijsttrekkers zijn. Ook lees je waarom mede-inwoners uit onze provincie gaan stemmen, welke onderwerpen zij belangrijk vinden en kunnen we al je veelgestelde vragen over de verkiezingen, stemmen en locaties van stemlokalen wegnemen.

KiesKompas

Dit verkiezingsjaar hebben alle deelnemende politieke partijen opnieuw meegewerkt aan het ontwikkelen van een betrouwbare stemhulp: het KiesKompas. Je ontdekt hier welke meningen de politieke partijen hebben en welke verkiezingsthema's op het spel staan deze verkiezingen.

Provincie Utrecht: 'Met jouw stem op 15 maart heb je invloed op hoe de provincie de komende vier jaar wordt bestuurd. Jouw stem kleurt de provincie!'

Burgemeester Reinders roept inwoners op om van hun stemrecht gebruikt te maken.