Seniorenorganisaties bieden wethouder Van Vliet ruim 900 petities aan

Ondanks de verdere vergrijzing in Stichtse Vecht, heeft de gemeente besloten om diverse locaties waar senioren elkaar ontmoeten, weg te bezuinigen. De bezuinigingen zijn noodzakelijk om geen financiële tekorten te hebben in de gemeentekas. Ouderenorganisaties willen de sluiting van de ontmoetingsplekken voor ouderen voorkomen. Wethouder Karin van Vliet, die ouderenbeleid in haar portefeuille heeft, kreeg dinsdag 14 juni 910 petities aangeboden.

Onder het motto 'Houd de deuren open voor alle senioren binnen de gemeente Stichtse Vecht' verzamelden de activiteiten coördinatoren van de KBO, de nieuwe seniorenvereniging Vechtse Plussers, KBO-bestuur en leden, Graag gedaan, de Seniorenraad en nog wat actieve mensen de petities.

De dames Christa van Lienden, Vera Bus en Nel Bosman boden namens de ouderenorganisaties de petities aan, aan de wethouder. Zij vertelden Karin van Vliet over hun actie, waarmee ze willen voorkomen dat locaties binnen de kernen, en daarbij specifiek de gebouwen: De Vondel, de Willem van Hoornhof, De Open Hof, het Trefpunt, en de buurthuizen in de andere dorpscentra worden gesloten vanwege bezuinigingen. Samen komen is heel belangrijk voor 50-plussers zo menen de initiatiefnemers.

Wethouder Karin van Vliet liet weten het verhaal te snappen. Na het aanbieden van de petitie werd haar verteld dat er eerder die middag in de Vondel, door de directeur van de Vondel Peter Duiker, werd gesproken over het aanbieden van de locatie Merenhoef. Een groot deel van de groepen van de Vondel zou dan bij de Merenhoef terecht kunnen. Een van de vertegenwoordigers van de ouderenorganisaties heeft al laten weten dat dit aanbod enkele vragen opwerpt en dat zij die zeker zal stellen.


Meer nieuws