[Video] Vaarparade 2023 - Subtropische afsluiting van het vaarseizoen

De Vechtse vaarparade editie 2023 gaat de boeken in als dé editie die afgesloten werd onder tropische omstandigheden. Met een temperatuurtje van dik boven de 20 graden tot aan sluiting van het evenement, genoten deelnemers en bezoekers in groten getale.

Duizenden inwoners stonden langs de kronkelende rivier de Vecht. Vanaf de Mijndense Sluis, via Nieuwersluis, Breukelen en Maarssen werd er langs de Vecht volop genoten van de sfeer, de muziek, het samenzijn en de trots. ‘Dit voelt als thuiskomen’ en ‘Ik ben trots, dit is mijn dorp’ werd dan ook veelvuldig opgevangen onder bezoekers. Met een groot aantal deelnemers was de Vechtse Vaarparade wederom succesvol. 

Op social media en langs de kades gingen dan ook verdiend de complimenten uit naar organisator Arjan van den Hoek van Stichting Evenementen Stichtse Vecht. Samen met een groot aantal vrijwilligers waren de zaken wederom tot in de puntjes verzorgd. Zelfs op de dag na het evenement werd onder het mom van 'De Vechtse Opschoondag' het afval op de Vecht opgeruimd en de Vecht 'winterklaar' gemaakt. Op de tweede zaterdag in september in 2024 staat de volgende editie weer gepland. Tot dan!