[Videoverslag] - Broklede inspireert

Tijdens de inspiratiedag (16 februari) op Broklede heeft de school haar leerlingen geïnspireerd met als doel op een bruisende manier de blik te verruimen. 

Videoverslag door Broklede

Broklede: 'Er werden tal van activiteiten georganiseerd, lezingen gehouden en nieuwe duurzame initiatieven geïntroduceerd. Een goede manier om eens op een andere manier bezig te zijn met de maatschappij om hen heen.'

Het programma zat vol met inspirerende activiteiten, mede mogelijk gemaakt door onder andere samenwerking met meerdere universiteiten. Zo had de hogeschool van Amsterdam bijvoorbeeld hun prototype van een zuinige waterstofauto mee, de Technische Universiteit van Eindhoven demonstreerde een knap staaltje robotvoetbal, waren er verschillende interessante lezingen van onder andere wetenschappers en zo gaat de lijst van samenwerkingen nog wel even door.

Broklede: 'De leerlingen konden ook zelf aan de slag, koken met insecten, spaghettibruggen bouwen, de hersenen laten kraken bij een wiskunde uitdaging of escape room, in de praktijk het gevaar van informatie delen via social media ontdekken en zelf een menu samenstellen van kweekvlees. Teveel activiteiten om allemaal op te noemen.'

Niet alleen werden de leerlingen geïnspireerd door de gasten en docenten maar ook door elkaar. Het was, net als de laatste keer in 2019, een zeer geslaagde dag waar een enorme organisatie aan vooraf gaat maar ook heel veel oplevert. Coördinator van de inspiratiedag, Liesbeth Keeris, is zeer tevreden over het verloop van de dag. Samen met alle docenten, leerlingen en gasten is het een mooie dag geworden en is het doel bereikt om leerlingen nieuwe inzichten te geven, aan het denken te zetten en te inspireren.