Volop zomeractiviteiten bij Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Het zomerprogramma bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (gevestigd in Breukelen) is volop aan de gang. Veel bezoekers werden ontvangen bij de kinderrondleidingen, workshops en lezingen. En het programma van deze zomer is nog niet klaar. 

Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen: 'Ons zomerprogramma is nog in volle gang. Bij de kinderrondleidingen, workshops en de lezing die wij de afgelopen weken hebben georganiseerd hebben we veel mensen mogen ontvangen. Ook zijn er al heel wat gezinnen langs geweest die met het opdrachtenboekje de tentoonstelling hebben ontdekt.Tot eind augustus hebben we nog enkele activiteiten op de planning staan.'

Komende zomeractiviteiten

Op woensdag 17 augustus is er om 09.30 uur een kinderworkshop (8 t/m 12 jaar) pamflet tekenen én drukken. In het Rampjaar werden veel pamfletten gemaakt, waarbij tegenstanders vaak negatief werden neergezet. Lijkt het je leuk om zelf een pamflet te maken? Kom dan naar deze workshop onder leiding van kunstdocent Robin Kuhlemeier en leer hoe je zelf een pamflet maakt die je meerdere keren kunt drukken.

Heb je altijd al eens willen leren hoe je in perspectief tekent/schildert? Kom dan woensdagmiddag 17 augustus om 14.00 uur naar de tienerworkshop (13 t/m 18 jaar) kalligraferen. Kunstdocent Robin Kuhlemeier leert je een moderne variant van kalligraferen, namelijk hoe je een grote letter in perspectief kunt schilderen. Welke letter zou jij wel willen schilderen? Je kan je voor deze workshops aanmelden via onze website.

Zaterdagochtend 20 augustus is jong en oud welkom voor een toelichting op de tentoonstelling en om een opdrachtenboekje op te halen om daarmee de tentoonstelling te ontdekken.