Voorlichting over (het melden van) discriminatie op de Breukelse weekmarkt

Op vrijdag 3 november is Art.1 Midden Nederland bij een kraam te vinden op de markt in Breukelen. De organisatie geeft voorlichting over (het melden van) discriminatie. Wil je meer weten of ervaringen delen? Kom langs! Wethouder Karin van Vliet is ’s middags aanwezig en gaat graag in gesprek met inwoners. (Foto website gemeente Stichtse Vecht).

Geen plek voor discriminatie

Als gemeente vinden we het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen en zich vrij kunnen uiten. Bijvoorbeeld op het gebied van hun leeftijd, afkomst, geloof, politieke voorkeur, genderidentiteit of hun liefde. Om zicht te krijgen op wat er speelt, is het van belang dat discriminatie gemeld wordt. Met borden in de gemeente vragen we hier extra aandacht voor.

Meld discriminatie bij Art. 1 Midden Nederland

Maak je discriminatie mee of zie je het gebeuren? Meld het dan bij Art.1 Midden Nederland, binnen een jaar na het incident. Dit kan anoniem. Het expertisecentrum is er voor inwoners van alle Utrechtse gemeenten. Je kunt er ook terecht voor informatie en advies.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Ga dan naar art1middennederland.nl. Lees op onze website hoe we samen aan een inclusieve gemeente bouwen.