Voorlopig geen crisisopvang in Stichtse Vecht

Voorlopig valt geen belletje van het ministerie te verwachten om in Stichtse Vecht een crisisopvanglocatie in te richting voor de opvang van vluchtelingen. Dit vanwege de huidige grote toestroom van vluchtelingen uit vooral Afghanistan. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht - crisisopvang in Kockengen).

Gemeente Stichtse Vecht: 'Tot op heden hebben wij geen verzoek tot het inrichten van een locatie voor crisisnoodopvang gekregen. Dit valt op korte termijn ook niet te verwachten, zo heeft de provincie ons inmiddels laten weten. Wanneer het kabinet een dringend beroep doet op de gemeente voor crisisnoodopvang, neemt de burgemeester als bevoegd orgaan het verzoek in behandeling, wint advies in bij betrokken partijen en neemt een besluit.'

Bij crisisnoodopvang worden asielzoekers ondergebracht in bijvoorbeeld een sporthal onder verantwoordelijkheid van de gemeente, daarbij mogelijk ondersteund door de veiligheidsregio. Deze opvang is voor een periode van maximaal een week. Daarna zullen de asielzoekers verhuizen naar een andere (crisis)noodlocatie of reguliere opvanglocatie. Tijdens de vorige vluchtelingencrisis werd in de sporthal van Kockengen tijdelijks vluchtelingen opgevangen.