Vrijdag 29 juli: Marktconcert in de Pieterskerk in Breukelen

Het marktconcert van vrijdag 29 juli wordt geven door Joost van Beek. Hij valt in voor Peter Verhoogt, die door familie-omstandigheden verhinderd is.

Joost van Beek is geen onbekende in Utrecht en omstreken: hij geeft regelmatig concerten in Utrecht en Vleuten, waar hij ook aantreedt als kerkorganist. Ook in de Pieterskerk heeft hij al eens een concert verzorgd, op Open Monumentendag. Hij bracht een programma vol afwisseling van bekende en onbekende werken, zeer aangenaam om te horen. Het zal ditmaal niet anders zijn.

Joost van Beek studeerde literatuur en improvisatie bij Johan den Hoedt en Cor Ardesch. Momenteel wordt hij op beide gebieden gecoacht door Ko Zwanenburg. In 2019, 2020 (tweede prijs) en 2021 (tweede prijs) was Joost finalist tijdens het nationale orgelconcours van de Stichting Groningen Orgelland. In het dagelijks leven is Joost werkzaam als freelance tekstschrijver en redacteur, waarbij hij vooral opdrachtgevers uit de muzieksector heeft, en jurist. Sinds januari 2022 is hij eindredacteur van het tijdschrift De Orgelvriend. Verder is hij als vrijwilliger actief in diverse culturele organisaties, onder meer als voorzitter van de Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk te Utrecht. In het verleden maakte hij deel uit van de Werkgroep Muziek van de Grote Kerk Dordrecht.

Het concert begint om 12.45 en duurt ongeveer 30 minuten. De toegang gratis, maar uw bijdrage na afloop wordt zeer op prijs gesteld. Het programma wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt op de site vriendenvandepieterskerk.nl