VV Maarssen ontvangt EK-Held ’88

Op zaterdag 12 juni werd de eerste Nationale Voetbaldag georganiseerd. EK-Held Marco van Basten bezocht de dag bij VV Maarssen.

Nationale Voetbaldag
De Nationale Voetbaldag is ontstaan vanuit het EK2020. Om aandacht te geven aan de waarde van verenigingen als plek van ontmoeting en bron van verbinding. Voetbalverenigingen brengen generaties bij elkaar, verbinden mensen van verschillende komaf en zijn de motor voor activiteiten in de buurt. In Maarssen werd door VV Maarssen voor jong en oud, leden en niet leden deze voetbaldag georganiseerd.

Marco van Basten
Als kers op de taart bezocht EK-Held Marco van Basten de Nationale Voetbaldag bij VV Maarssen. Van Basten maakte furore bij Ajax en AC Milan en won landstitels en Europacups. In 1988 wist van Basten met het Nederlands Elftal Europees Kampioen te worden. De treffer die Van Basten maakte in de finale tegen de Sovjet-Unie wordt door voetbalfans nog steeds gezien als één van de meest memorabele doelpunten ooit.

Ondanks dat het al weer een tijd geleden is dat van Basten op de voetbalvelden zijn wedstrijden speelden, kenden de jongste Maarssense voetballers de goals van Van Basten tot in de detail. Handtekeningen op ballen en shirts werden met groot plezier in ontvangst genomen.

Nieuwe leden die zich speciaal vandaag hadden ingeschreven bij de Maarssense voetbalvereniging, ontvingen hoogst persoonlijk van Van Basten een gesigneerd exemplaar van zijn boek 'BASTA.'