Te oud om te sporten? Niet voor Walking football

Geen keeper, niet rennen en de bal niet hoger dan heuphoogte spelen. 'Walking football' - ook wel seniorenvoetbal - wint aan populariteit. Voetbalvereniging OSM '75 organiseert morgen daarom het jaarlijks toernooi bij sportpark Fazantenkamp in de hoop meer enthousiastelingen aan te trekken. Volgens fanatiek voetballer Piet Donga (70) die de sport mede in Stichtse Vecht heeft opgezet is het namelijk voor iedereen. ''Op dit moment doet een mevrouw met Parkinson en iemand met een prothesebeen mee, als je een beetje kan wandelen kan je al meedoen. Desnoods alleen de derde helft want gezelligheid staat voorop.''

Walking football bestaat sinds 2014 in Nederland, in 2019 heeft het zijn intrede in Stichtse Vecht gedaan. In 2019 werd het eerste walking football toernooi door voetbalvereniging OSM '75 georganiseerd. Bijgevoegd een impressie. 

Om 9 uur is de inloop, wethouder van sport Karin van Vliet zal het toernooi om half 10 officieel openen. In teams van 6 zullen de enthousiastelingen het opnemen tegen teams vanuit de hele regio. ''Er komt onder andere een team van FC Utrecht, JSV Nieuwegein, FC Driebergen maar ook zelfs een uit Laren.'' Studenten van de ROC zullen de dag leiden, dit in het kader van hun sportopleiding. 

Elke wedstrijd duurt 15 minuten. Volgens het speelschema zullen de winnende teams het iets voor drie uur in de middag tegen elkaar opnemen. De prijs? De wisselschaal. 

Piet is zelf 70. ''Als mensen richting de 75 gaan kan het weleens een probleem worden, mensen zijn dan niet meer zo wendbaar. Maar het mooie is dat walking football heel laagdrempelig is.'' Zelf hoopt hij na zijn 75e nog zeker te kunnen blijven sporten. ''Het liefst altijd een sport waar een bal aan te pas komt, dat is het mooiste.''