'Wat je overkomt is geen keuze, wat je ermee doet wel'

Het boek ‘Coachen naar veerkracht’ is het tweede boek van onderneemster, therapeut en coach Inge Miltenburg-Bos uit Maarssen. Haar boekpresentatie vond 10 november plaats bij BizzTribe in Maarssen.

Inge Miltenburg-Bos: 'In het boek beschrijf ik de op waarheid gebaseerde verhalen van drie cliënten, die ik heb gecoacht toen het leven hun hard raakte. Door de lezer mee te nemen in hun proces, laat ik zien hoe je iemand kan begeleiden die voor de ogenschijnlijk onmogelijke keuze staat om sterk uit een heftige situatie te komen.”

In dit boek reikt Maarssense Miltenburg - Bos een methode aan hoe tijdens een heftige periode het leven toch volledig aan te gaan. Ze neemt de lezer mee in de zoektocht naar een oplossing om ‘overeind te blijven bij plotselinge tegenslagen’. De door haar ontwikkelde methode is 9 jaar geleden ontstaan na een persoonlijke heftige ervaring: “Mijn broer Stefan moest ik plotseling missen, toen hij onverwachts koos voor zelfdoding. Ik wilde dit enorme verlies zo goed mogelijk verwerken. Tegelijkertijd wilde ik ook mijn praktijk draaiende houden.”

Handvatten voor herstel en ontwikkelen van veerkracht 

“De praktische handvatten die mij en inmiddels meer dan 100 cliënten hebben geholpen, deel ik in mijn tweede boek. Ook beschrijf ik hoe coaches, therapeuten, mentoren en andere belangstellenden mijn methodiek in kunnen zetten tijdens sessies.” De pittige zoektocht die Inge in 2013 is gestart, leidde naar de ‘Faith-methode’. “In vijf eenvoudig toepasbare modules begeleid ik al sinds 2016 mensen die willen ontdekken hoe hun veerkracht werkt en hoe ze het in kunnen zetten. Veerkracht is het vermogen op terug te gaan naar je oorspronkelijke stand. Die stand kennen veel mensen niet van zichzelf. Met de Faith-methode gaan ze die ontdekken.”