Weer badeendenrace in de Vecht tijdens Koningsdag 2023 Maarssen-Dorp

Ruim 3000 spartelende badeendjes! Dat is het aanzicht van de Vecht in het centrum van Maarssen op Koningsdag donderdag 27 april 2023.

Waar?

Bij de Herengracht nabij de Evert Stokbrug worden de eendjes om 14.15 uur in de Vecht losgelaten om vervolgens door de stroom richting finish te gaan. De richting van de stroom is elk jaar toch weer spannend. En welke eenden gaan winnen natuurlijk ook! De badeendrace is een initiatief van Lions Club Maarssen, bedoeld om met de opbrengst een goed doel te steunen. Dit jaar zijn, net als vorig jaar, de kinderboerderijen De Vechtse Hoeve (Maarssen-Dorp) en Otterspoor (Maarssenbroek) het doel waarvoor de opbrengst is bestemd. 

Kosten

De deelnamekosten zijn € 2,50 per badeend. Per 5 stuks zijn de kosten € 10. Ook bestaat op Koningsdag zelf de mogelijkheid een eend niet alleen te adopteren, maar ook daadwerkelijk aan te schaffen voor € 5.  Bestellingen zijn mogelijk via de website www.badeendrace.nl of via leden van de Lions Club Maarssen.

Op Koningsdag zijn tijdens de vrijmarkt vanaf ’s ochtends vroeg de deelnamebewijzen te koop bij een kraam op de Kerkweg (ter hoogte van de Emmaweg) en bij een verkooppunt op de Langegracht bij de Evert Stok / Kaatsbaanbrug. De verkoop gaat door tot vlak voor de race.Voor de eerste 17 eenden die stroomafwaarts als eerste de finish zijn gepasseerd, zijn mooie prijzen beschikbaar. Het prijzenpakket wordt later via de website bekend gemaakt. De organisatie is in handen van de Lions Club Maarssen.Kortom: doe ook mee, zorg ervoor dat op Koningsdag de Vecht eventjes geel ziet van de eenden, en draag zo ook bij aan de kinderboerderijen van Maarssen-Dorp en Maarssenbroek. 

Feiten en cijfers:

Badeendrace Maarssen
Koningsdag, donderdag 27 april 2023
Plaats: Maarssen-Dorp, in de Vecht nabij de Evert Stok brug
Aanvang: 14.15 uur
Verkoop badeenden gedurende vrijmarkt vanaf ’s ochtends tot 13.30 uur
Website: www.badeendrace.nl
Kinderboerderij De Vechtse Hoeve - Een thuis voor vele afstandsdieren
Kinderboerderij Otterspoor | Home


Meer nieuws