Wegens succes verlengd: ‘Soldaten in de streek 1672-1673’

De tentoonstelling ‘Soldaten in de streek 1672-1673’ is bij het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen met succes verlengd tot en met 31 mei 2023. 

Tentoonstelling

Kom naar de tentoonstelling en ontdek wat er zich in de Vechtstreek afspeelde toen de Franse soldaten in 1672 ons land aanvielen. Bekijk de bijzondere 17de-eeuwse documenten, brieven en prenten of ga zelf op onderzoek en doe mee met de opdrachten (voor jong en oud). Wegens succes is de tentoonstelling verlengd tot en met eind mei. Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen bewaart en beheert de archieven van de gemeenten Stichtse Vecht, De Ronde Venen en De Bilt. Daarnaast bezit het een grote verzameling historische archieven van particulieren, bedrijven, verenigingen en kerken uit de hele streek. In de studiezaal kan men terecht voor onderzoek en het inzien van de bibliotheek. Regelmatig worden er (online) cursussen, lezingen en tentoonstellingen georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.rhcvechtenvenen.nl.

Lezing

Kom op woensdag 19 april naar de lezing over het Rampjaar met rondleiding door de tentoonstelling, of op vrijdag 12 mei naar de workshop paleografie, waarin je oude teksten uit de tijd van het Rampjaar leert lezen. Bezoek de interactieve tentoonstelling gratis van ma t/m vrij van 09.00-17.00 uur (en donderdagavond 18.00-20.30 uur) bij het RHCVV aan de Schepersweg 6e in Breukelen. Kijk voor meer informatie en voor het aanmelden voor de activiteiten opwww.rhcvechtenvenen.nl


Meer nieuws