Wegversmalling in Maarssen maakt het onveilig

Foto: Daan Pastoor School voor Journalistiek, Utrecht

De Driehoekslaan in Maarssen werd onlangs heringedeeld. De verkeersdrempel werd vervangen voor een wegversmalling. Deze nieuwe situatie is echter een stuk onveiliger volgens bewoners en weggebruikers.

Studenten 1e jaar opleiding journalistiek Utrecht,  Daan Pastoor en Job Wierikx,  spraken met bewoners. Lees hier hun artikel:

De herindeling van de Driehoekslaan werd uitgevoerd vanwege klachten van bewoners. Zij kregen scheuren in hun huis omdat automobilisten veel te hard over de te hoge verkeersdrempels reden. Daarom heeft de gemeente besloten deze drempels weg te halen en te vervangen. Nu ligt er een wegversmalling waar maar een auto tegelijk langs kan. Fietsers en scooters kunnen er aan de zijkant langs. Maar vanwege de onoverzichtelijkheid van het kruispunt, gebeuren er nu veel bijna ongelukken.

De Driehoekslaan was sowieso al een gevaarlijk punt qua verkeer. Zo meldt een bewoner: “Men rijdt standaard te hard. Met het oog op de verjonging in de straat is dit levensgevaarlijk. Over de   aangereden katten nog maar te zwijgen. Bij de kruising met de Diependaalsedijk is al menig ongeluk gebeurd.” Dat stond in het rapport dat voortkwam uit het meldpunt verkeersveiligheid van de gemeente.

Bewoners konden onveilige verkeerssituaties melden bij het meldpunt van de gemeente. Sarah van Lindenberg van het CDA Stichtse Vecht opende dit meldpunt om de verschillende gevaarlijke situaties in de gemeente Stichtse Vecht onder aandacht te brengen. Zij heeft al deze meldingen gebundeld en overhandigd aan wethouder Wisseborn. Verkeer zit in zijn portefeuille.

Wij spraken ook met rijinstructeur Oscar van Seumeren over de gewijzigde situatie. Hij vindt dat de gemeente meer naar de verkeersveiligheid had moeten kijken. Als de Driehoekslaan een voorrangsweg zou worden, zou dat al veel van de onveiligheid wegnemen.