Jeroen Willem Klomps (VVD) stopt als wethouder

Stichtse Vecht - Jeroen Willem Klomps stopt als wethouder van de gemeente Stichtse Vecht. De VVD'er mist de noodzakelijke positieve energie en motivatie om zijn werk te doen. Ook brengt de baan als wethouder hem niet genoeg voldoening meer.

Het besluit van Klomps komt als een verrassing. Enkele weken geleden, op 23 juni, werd nog bekend dat Klomps als lijsttrekker van de VVD mee zou doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het is onduidelijk of hij lijsttrekker blijft. Volgens het bestuur van de lokale partij wordt daar binnenkort over gesproken.

Klomps treedt na meer dan drie jaar terug als wethouder. Zowel bestuurlijk als privé was het een zwaar jaar voor de wethouder. Het coronajaar en het verlies van een dierbare hebben een grote impact op hem gehad.

Reacties

Burgemeester Ap Reinders wil zo vlak na de bekendmaking Klomps vooral bedanken. "We bedanken Jeroen Willem voor zijn bijdrage en inzet voor de gemeente Stichtse Vecht gedurende 3,5 jaar en zijn hem daarvoor zeer erkentelijk. We gaan in Jeroen Willem een ervaren bestuurder missen en kijken terug op een prettige samenwerking."

Ook zijn eigen partij heeft inmiddels gereageerd op het vertrek van hun wethouder. "Wij respecteren zijn dappere keuze. Wij zijn hem veel dank verschuldigd. Zijn humor, professionaliteit en deelname aan het debat gaan wij missen," aldus de fractie in een reactie.

Werkzaamheden

Klomps was verantwoordelijk voor onder andere financiën, huisvesting, verkeer, personeel en organisatie. Ook was hij de wijkwethouder voor Breukelen, Vreeland, Nigtevecht en Nieuwersluis. Voordat hij wethouder werd, was hij drie jaar lid van de gemeenteraad van Stichtse Vecht namens de VVD.

Het is nog niet bekend wie Klomps opvolgt. De VVD in Stichtse Vecht is op zoek naar een geschikte kandidaat. Tot dan neemt het college zijn taken waar.