Wie nomineer jij voor de vrijwilligersprijs 2023?

“Waar zouden we zijn zonder onze vrijwilligers! Vrijwilligers zijn van grote waarde in Stichtse Vecht. Ze zorgen voor het ‘wij-gevoel’. Dat is prijswaardig!”, aldus wethouder Karin van Vliet. Net als vorige jaren is er een Vrijwilligersprijs voor de individuele vrijwilliger en één voor de vrijwilligersgroep van het jaar. (Foto uitreiking vrijwilliger van het jaar 2022)

Namens de gemeente organiseert Wijzer in Vrijwillige inzet van MOmenz (voorheen: de Vrijwilligerscentrale) de verkiezing. Op 7 december is de prijsuitreiking. Via www.vrijwilligersstichtsevecht.nl kun je een vrijwilliger of vrijwilligersgroep voordragen. De oproep om te nomineren zie je vanaf maandag 21 augustus ook terug op posters in de gemeente. In 2022 werd Aartje Roetman gekozen tot vrijwilliger van het jaar en Zwembad de Meent als vrijwilligersgroep van het jaar. 

Vrijwilligerswerk geeft energie

Karin van Vliet: “Ik hoor zo vaak van inwoners dat het veel energie geeft om mensen ergens mee te helpen. Voor een samenleving is het belangrijk dat inwoners zich willen inzetten voor hun omgeving, hun school, of hun vereniging. Met de Vrijwilligersprijs spreken we onze waardering extra uit.”

Nomineer een vrijwilliger of vrijwilligersgroep uit Stichtse Vecht

Iedereen kan een vrijwilliger of een vrijwilligersgroep voordragen. Wel zijn er enkele voorwaarden. Zo moet de vrijwilliger of de vrijwilligersgroep uit Stichtse Vecht komen en hier vrijwilligerswerk verrichten. Ook mogen de activiteiten niet tot werk behoren en de vrijwilliger(s) er niet aan verdienen.

Draag iemand voor via het online formulier

Ken jij een vrijwilliger of groep vrijwilligers die de prijs verdient? Vul dan het formulier in op www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/. Dat kan tot en met 15 oktober 2023.

Jury kiest winnaars

Een onafhankelijke jury, met als voorzitter wethouder Karin van Vliet, beoordeelt de nominaties en kent de prijzen toe. Op 7 december maken we tijdens een feestelijke high-tea voor de genomineerden en hun genodigden bekend wie de Vrijwilligersprijs 2023 wint. De winnaars krijgen een trofee en natuurlijk eeuwige roem.