Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht?

Op woensdag 7 september wordt bekend gemaakt wie tot de nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht wordt gekozen.(Foto links Kinderburgemeester Fien Sant 2021-2022 rechts Mahdi el Farissi 2020-2021 en in het midden burgemeester Reinders). 

Waar normaal gesproken nog voor het zomerreces (eind juli) in de gemeenteraad afscheid wordt genomen van de kinderburgemeester, en de nieuwe kinderburgemeester wordt geïnstalleerd; daar blijkt nu het gemeentelijke proces erachter vertraagd te zijn.

Gemeente Stichtse Vecht: 'Het proces om een nieuwe kinderburgemeester te kiezen is iets vertraagd maar in volle gang. Voor de vakantie hebben alle kinderen van de groepen 7 van de basisscholen in Stichtse Vecht een brief en aanmeldformulier gekregen. Als zij mee wilden doen aan de verkiezing konden zij het formulier inleveren, voorzien van een eigen video. Dit heeft acht aanmeldingen opgeleverd.'

Op woensdag 7 september organiseert de gemeente een finaledag waarin de drie overgebleven kandidaten zich mogen presenteren in een 'sollicitatiegesprek'. Gemeente Stichtse Vecht: 'De jury is bezig uit de acht kandidaten er drie te kiezen voor de finalemiddag op woensdag 7 september. Tijdens deze middag gaan de kandidaten in gesprek met de jury over hun motivatie en plannen, waarna de winnaar gekozen wordt.'

De jury bestaat uit: Ap Reinders, burgemeester en juryvoorzitter, Mishael van Luipen, (jongste) raadslid, Brahim El Jallouli, Jeugd-Punt en Fien Sant, kinderburgemeester 2021-2022. De installatie van de nieuwe kinderburgemeester vindt plaats in de raadsvergadering van 27 september. Dan eindigt ook de termijn van de huidige kinderburgemeester, Fien Sant.