Wil jij van betekenis zijn voor een ander en lijkt het je leuk om mensen te begeleiden?

Dan is deze functie van vrijwillige coach wellicht iets voor jou. In verband met uitbreiding van Welzijn op Recept zijn we op zoek naar vrijwilligers in Maarssen, Maarssenbroek en Breukelen. Welzijn op Recept is een aanpak voor mensen die na een ingrijpende gebeurtenis of een moeilijke periode het lastig vinden om aansluiting te vinden en een positieve draai aan hun leven te geven.

Een huisarts kan dan een ‘recept uitschrijven voor activiteiten’ en verwijst daarvoor door naar Welzijn Stichtse Vecht. Wij zoeken de coach, die vooral naar iemands sterke kanten kijkt en bereid is om gezamenlijk op zoek te gaan naar activiteiten, die aansluiten bij de interesses van de deelnemer.

De vrijwillige coach bevordert participatie en stimuleert mensen om stappen te zetten. Hij/zij heeft kennis van de wijk en is in staat mensen met elkaar te verbinden. De duur van een traject is ongeveer 3 maanden met een gemiddelde tijdsinvestering van 1 uur per week. Naast een leerzame en afwisselende werkomgeving waarin jij jezelf kan ontwikkelen, krijg je ondersteuning en begeleiding door middel van intervisie, supervisie, workshops en werkoverleg.

Lijkt het je leuk? Bel of mail ons dan, we maken graag kennis met jou.

Als je meer wilt weten over deze uitdagende vrijwilligersfunctie, neem dan contact op met Daphne de Vette via 0346-290710/ d.devette@welzijnsv.nl of Marieke Reversma via  0346-290710 / m.reversma@welzijnsv.nl of Carolien van der Heijde 0346 – 290710 via c.vanderheijde@welzijnsv.nl